Goedevoornemens volhouden?

Gratis e-book met vijf van onze beste tips om van jouw voornemens een succes te maken.


Download
e-book »

Kieskeurige eter? Gratis e-book!

Met tips om van jouw kind (2 tot en met 10 jaar) een goede eter te maken.


Download
e-book »

Tips voor de decembermaand: Kersteditie

maandag 21 december 2020

De vorige blog ging over de decembermaand en dan in het bijzonder sinterklaas. Vandaag tips voor kerst en Oud & Nieuw.

Deze feestdagen draaien vaak om lekker en veel eten. Maar dat kan echt anders, zonder dat het minder gezellig wordt. Deze kerst is natuurlijk anders dan anders, doordat we waarschijnlijk met minder mensen bij elkaar kunnen zijn. Maar misschien een mooi moment om de spelletjes uit de kast te halen en een kort diner te doen met de kinderen. Ook leuk, laat alle kinderen een gang koken of bedenken en laat ze helpen waar dat kan.

Onze tips voor een gezond einde van 2020:

  • Kerst en oud & nieuw bevatten 4 dagen. Niet 2 weken. Zorg dan ook dat je alleen op de feestdagen wat extra's eet en houd de andere dagen je normale ritme aan.
  • Houd tijdens de feestdagen je gewone ritme aan van 3 maaltijden per dag. Probeer onnodige tussendoortjes te vermijden.
  • Maak een bescheiden kerstdiner. Meer gangen = meer eten. Of als je wel meer gangen wil maken, maak dan de porties kleiner.
  • Ga op tijd aan het kerstdiner, niet eerst heel uitgebreid borrelen, dan eet je zeker meer.
  • Wil je toch borrelen, zet dan ook gezonde keuzes op tafel. En houd de keuze beperkt.
  • Maak verschillende soorten groenten bij het kerstdiner. Dit vult lekker de maag en is gezond. Denk aan salade, maar ook aan gekookte, geroerbakte groenten of uit de oven.
  • Plan zeker een wandeling in. Hiermee kan je het meer dan normaal eten wat compenseren. En het is ook lekker om even buiten te zijn tijdens die dagen.
  • De dagen na de feestdagen zijn misschien wel de moeilijkste. Na een paar ongezonde dagen krijg je trek in meer en vaak vooral in meer zoetigheid. Als je daaraan toegeeft, dan is het hek van de dam. Kies er op de dagen na de feestdagen bewust voor om zoetigheid te vermijden. Zo kom je sneller in je oude ritme.

Mocht je meer persoonlijke tips willen om december gezonder door te komen voor je kind of jezelf? Maak dan nu nog een afspraak met ons en we maken een advies op maat.

En wist je dat als voor volwassenen het eigen risico al op is voor dit jaar, dat gesprekken in dit jaar volledig vergoed worden door de zorgverzekeraar. En we hebben deze en komende week nog een paar plekjes op een aantal locaties. Als je contact opneemt, dan vertellen wij je waar en natuurlijk kan het ook via beeldbellen of telefoon.

Fijne feestdagen!Meer berichten