Goedevoornemens volhouden?

Gratis e-book met vijf van onze beste tips om van jouw voornemens een succes te maken.


Download
e-book »

Kieskeurige eter? Gratis e-book!

Met tips om van jouw kind (2 tot en met 10 jaar) een goede eter te maken.


Download
e-book »

Ervaringen van opdrachtgevers

 

Samenwerking Gemeente Leidschendam-Voorburg binnen JOGG en Goed bezig (2018,2019)

Sinds enige tijd werk ik zeer prettig samen met de diëtistenpraktijk Prima Voeding. Eigenaar en diëtist Liesbeth reageert altijd adequaat op mijn vragen en onze afspraken verlopen soepel. Liesbeth of haar collega Sarah geven voor mij voorlichtingen aan ouders of kinderen op het gebied van gezonde voeding in het kader van het programma Jongeren op Gezond Gewicht. Beiden zijn zij goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van voeding voor kinderen. Liesbeth is goede spreker voor zowel kleine als grote groepen.

Miriam Blom, Jogg-regisseur Leidschendam-Voorburg

 

 

 

 

Screening voedingsaanbod, inclusief ondersteuning implementatie (2016)
 

In de Health Campagne van Allseas heeft Liesbeth Smit van Prima Voeding ons ondersteund in de pijler Voeding. Door een bezoek aan één van onze schepen heeft zij gekeken waar verbeteringen in de aangeboden voeding konden worden aangebracht. Zij heeft daarin alle voeding aan boord meegenomen, van de aangeboden maaltijden tot en met de snackautomaat. En daarnaast ook de manier waarop voeding wordt aangeboden.

Na het eerste bezoek heeft zij een uitgebreid rapport (Engelstalig) geschreven met daarin haar bevindingen en tips hoe dit te verbeteren. Daarbij rekening houdend met de behoeften van onze crew. Daarin geeft zij niet alleen tips over welke voeding gezonder is, maar ook over de routing en het menu en hoe dit verbeterd kan worden.
 
Na het eerste rapport is, aan boord, gekeken hoe deze tips opgepakt zouden kunnen worden en zijn er meteen een aantal veranderingen ingevoerd. Liesbeth heeft nog een tweede bezoek aan boord gebracht om daarin crew te spreken over gezonde voeding en wat dat inhoudt aan de hand van een kennisquiz. En om te kijken waar nog verbeteringen ingevoerd zouden kunnen worden in overleg met de chef-kok en de facilitair manager.
 
Naast de daadwerkelijke support aan boord, heeft Liesbeth ook ondersteund in het maken van informatiemateriaal voor de crew, waardoor meer kennis wordt overgebracht over gezonde voeding. Ook heeft Liesbeth de arts geadviseerd over het meten van gezondheid van de crew door de keuze voor bepaalde meetwaarden. 
 
Als laatste heeft Liesbeth nog een tweede rapport geschreven over welke veranderingen gedaan zijn en tips gegeven hoe verdere veranderingen ingezet kunnen gaan worden.
 
Door de veranderingen die doorgevoerd zijn aan boord wat betreft voeding is er een gezonder aanbod aan boord, is er voor de crew meer keuze en mogelijkheid om gezonder te eten en is de crew meer bewust van wat gezonde voeding is.
 
 

Lezing voor tandartsen, (preventie)assistenten, mondhygiënisten en diëtisten Goeree Overflakkee (2016)

Wij, tandartsen (preventie) assistentes, mondhygiënisten en enkele diëtisten op Goeree Overflakkee, hebben een leerzame lezing gehad van Liesbeth! Over voeding en mondgezondheid. We hadden eerst contact gelegd met de schrijver van het boek, “voeding en mondgezondheid”, Louise Witteman. Zij is echter woonachtig in Amerika en ze raadde ons Liesbeth van harte aan.
 
De lezing die ze heeft gegeven is ook mede door een whatsapp groep door onze tandarts vormgegeven. Ze heeft ons betrokken en met haar iedereen en wij gaven aan wat wij het liefst wilde horen en leren. Ook wij kwamen met krantenkoppen over bijvoorbeeld cariës bij kinderen en de suikerkliniek in Amsterdam.           
 
Het onderwerp voeding en mondgezondheid is heel actueel, daar kon ze leuk op inspringen door artikelen te bespreken uit de media. We begonnen met een test waar meer of minder suiker in zat of wat slechter was i.v.m. erosie. Wat resulteerde in wat discussie! Dus veel interactie, erg leuk en leerzaam.
Daarna nam ze ons mee met interessante casussen uit haar praktijk en het directe contact met de patiënten (en ouders), tandarts en assistentes waar ze werkt. Toen ging ze nog wat dieper in naar een eventuele samenwerking met diëtist en tandarts.
 
Het was een interessant onderwerp, voeding en mondgezondheid, dat dat zo nauw verbonden is met elkaar. Meerdere tandartsen hopen nu meer te kunnen gaan samenwerken met diëtisten. De eerste contacten en inmiddels afspraken lopen al voor een eventuele samenwerking!  Alleen moeten we misschien eerst een vrijgevestigde kinderdiëtist hebben op dit eiland! Nu alleen met name in het ziekenhuis aanwezig. Maar de aanwezige diëtisten waren ook enthousiast om te kijken wat hun mogelijkheden zijn en of ze ook bijscholing konden gaan doen. Mede dankzij het enthousiasme van Liesbeth.
 
De conclusie, het was een leerzame en leuke avond. Liesbeth sprak heel duidelijk en de presentatie verliep vlekkeloos! Ik wou dat zij of een andere kinderdiëtist bij ons op de praktijk kon meewerken dat is echt een pluspunt voor een moderne tandartspraktijk!
Met vriendelijke groeten,
Marieke de Bles, preventie assistent Tandarts praktijk E.B. de Bles Middelharnis