Goedevoornemens volhouden?

Gratis e-book met vijf van onze beste tips om van jouw voornemens een succes te maken.


Download
e-book »

Kieskeurige eter? Gratis e-book!

Met tips om van jouw kind (2 tot en met 10 jaar) een goede eter te maken.


Download
e-book »

De werkdag van Lisa

vrijdag 11 december 2020

Hoe zien onze werkdagen eruit? Lisa trapt deze serie af.

Op dinsdag 1 december had ik avond spreekuur (13.00 – 21:00). Van te voren weet ik al dat deze dagen zo voorbij vliegen. Mijn dag begon met een cliënt met diabetes type 2, waarbij we het gehad hebben over het belang van sporten en een regelmatig voedingspatroon. Sporten was niet iets wat de cliënt leuk vond om te doen, maar uiteindelijk gaat zij thuis beginnen met sportoefeningen en regelmatig een half uurtje wandelen.

Daarna reed ik naar een basisschool in Voorburg om een voorlichting te geven. Deze voorlichting ging over de warme maaltijd. Waardoor de kinderen in de toekomst weten uit welke soort producten een gezonde warme maaltijd bestaat, de portiegroottes kennen en zijn geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan met verbeteren van hun warme maaltijd. De kinderen zijn altijd lekker druk, omdat ze net 45 minuten gesport hebben. We houden ze bij de les door een interactieve les te geven met spelletjes en een quiz tussendoor.

Vervolgens kwam ik terug op locatie en had ik een intake met een cliënt die wilde afvallen. Tijdens dit gesprek is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, de portiegroottes en beweging besproken. Ook is een voorbeeld van een dagmenu gemaakt, zodat de cliënt zelfstandig aan de slag kan. De een na laatste cliënt was een Engels sprekende vegetarische cliënt, die graag wil aankomen in spiermassa. Bij deze man was een mooi resultaat te zien. Ondanks dat hij aangaf dat het altijd nog beter kon en dat hij af en toe steken heeft laten vallen, was hij 1,5 kg aangekomen in spiermassa in 4 weken tijd. Met deze cliënt is de eiwitinname nogmaals besproken en is besproken waar hij afgelopen periode steken heeft laten vallen, om dit in het vervolg beter aan te kunnen pakken. Tot slot had ik een skype gesprek met ouders van een kindje met afbuigende groeicurve. Nadat met de ouders in het intake gesprek is besproken hoe de energie inname verhoogt kan worden, zijn nu variatiemogelijkheden besproken. Ook zijn tips gegeven hoe je het beste om kan gaan met een moeilijke eters.

Dit is dan ook precies wat ik zo leuk vind aan mijn werk. Geen cliënt is hetzelfde en daardoor is elke dag anders. De afwisseling tussen spreekuur doen en voorlichtingen geven is ook erg leuk!

Wil je een afspraak maken met Lisa of  één van onze andere diëtisten? We helpen je graag!

 Meer berichten