Goedevoornemens volhouden?

Gratis e-book met vijf van onze beste tips om van jouw voornemens een succes te maken.


Download
e-book »

Kieskeurige eter? Gratis e-book!

Met tips om van jouw kind (2 tot en met 10 jaar) een goede eter te maken.


Download
e-book »

Prima voor maag- en darmklachten

Maag- en darmproblemen komen geregeld voor. Denk aan bijvoorbeeld obstipatie, diarree, winderigheid, maagklachten of PDS. Bij deze problemen is het belangrijk om gezond te eten, voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen en een gezonde leefstijl te hebben. Hiermee kunnen de klachten verminderen of verdwijnen en zit je meteen een stuk lekkerder in je vel.

Bij Prima Voeding begeleiden we zowel volwassenen als kinderen met maag- en darmproblemen. Hierbij maken we een advies om maat en kijken we altijd naar hoe we jouw leefgewoonten (voeding, leefstijl en beweging) kunnen aanpassen aan wat voor jou haalbaar is. Daarbij helpen we je om je leven zo in te richten, dat je de gewoonten die je aanpast je hele leven vol kan houden.

 

FODMAP Dieet

In Nederland heeft zo'n 10% van de bevolking de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Vanuit Australië is er een dieet ontwikkeld dat bij veel mensen zorgt voor minder of geen klachten meer. Tevens blijkt uit onderzoek dat dit dieet werkt.

In dit dieet worden de slecht verteerbare koolhydraten uit de voeding geschrapt en 1 voor 1 weer geïntroduceerd in de voeding. Als er klachten ontstaan, dan weten we welke voeding het best vermeden kan worden om de klachten te verminderen of te doen verdwijnen.

Omdat het een complex dieet is, is begeleiding van de diëtist aan te raden. Ook in onze praktijk behandelen wij mensen met het FODMAP dieet. Sarah en Liesbeth zijn geschoold in het FODMAP dieet en hebben al meer dan 150 mensen geholpen bij het volgen van het FODMAP dieet.

 

 

Workshops

Wil je meer weten over welke producten je kan gebruiken bij jou specifieke dieet? Dan kan je een individuele supermarktrondleiding  krijgen waarin je meer leert over gezonde productkeuze, etiketten lezen enz.

 

Online begeleiding

Geen tijd of zin om op het spreekuur te komen, vraag dan naar de mogelijkheden van
e-mailbegeleiding of begeleiding via skype. 

 

Prima Voeding aan huis

Bezoek aan huis van de dietist kan in Voorburg, Den Haag, Rijswijk (ZH) of Leidschendam op medische indicatie.