Goedevoornemens volhouden?

Gratis e-book met vijf van onze beste tips om van jouw voornemens een succes te maken.


Download
e-book »

Kieskeurige eter? Gratis e-book!

Met tips om van jouw kind (2 tot en met 10 jaar) een goede eter te maken.


Download
e-book »

De werkdag van Samantha

dinsdag 5 januari 2021

Ik schrijf deze blog aan het einde van mijn werkdag. Het was weer een heerlijk afwisselende, drukke woensdag.

Ochtend

Mijn dag begon met een telefonisch intakegesprek met een dame die erg veel is afgevallen door ziekte en hulp nodig heeft om aan te komen en aan te sterken. Ik heb deze dame gisteren kort gesproken en meteen voor vandaag het consult ingepland. We proberen bij dit soort hulpvragen altijd snel te handelen. Na het consult heb ik meteen alle berekeningen gedaan om de behoefte en inname van mevrouw met elkaar te vergelijken. Zo kan ik zien of haar inname voldoende is. In dit geval was aanvullende drinkvoeding gewenst en heb ik deze ook meteen voor mevrouw aangevraagd.

Daarna snel door want de volgende cliënt zat al in de wachtkamer. In de twee uren die volgden heb ik consulten met cliënten met allerlei verschillende hulpvragen. Te hoog cholesterol, diabetes type 2, te hoog gewicht en hoge bloeddruk komen voorbij.

Om de ochtend af te sluiten, een intakegesprek met een dame die advies nodig heeft omdat ze onverklaarbaar afvalt. Daarnaast spuit ze insuline voor haar diabetes, dus daar moet ook rekening mee gehouden worden.

En dan tijd voor een half uur lunchpauze. In mijn lunchpauze verplaats ik van locatie en kan ik lekker een stukje buiten lopen. Op de andere locatie aangekomen meteen even mijn werktelefoon checken. Ik heb vandaag namelijk telefoondienst voor iedereen die het algemene nummer van onze praktijk belt. Gelukkig weinig gemiste oproepen!

Middag

Toen was het alweer woensdagmiddag. Normaal zie ik veel kinderen op mijn spreekuur op woensdagmiddag, maar vandaag toevallig niet.

Ik help deze middag een aantal cliënten met het bereiken van hun streefgewicht. Eén cliënt volgt bijvoorbeeld onder mijn begeleiding en tips een streng koolhydraatarm dieet.

Ook zie ik twee cliënten op mijn spreekuur met Prikkelbaar Darmsyndroom waarbij ik het FODMAP dieet heb ingezet. Beide cliënten hebben vandaag de herintroductiefase afgerond en hierdoor zijn we erachter gekomen waar de darmklachten door veroorzaakt worden. Ik help ze nu verder met het aanpassen van hun voedingspatroon om klachtenvrij te blijven en we gaan op zoek naar de tolerantiegrens voor de voedingsgroepen die klachten veroorzaakten.

Ik eindig deze dag met een moeder en haar dochter. Het meisje heeft een te hoog gewicht, maar door haar voeding aan te passen is het gelukt haar gewicht stabiel te houden. Nu blijven we volhouden en zal ze zo in haar gewicht groeien.

Het geeft me energie!

Ik vind het erg fijn om zo veel cliënten met verschillende hulpvragen te zien op mijn spreekuur. Aan het einde van zo’n drukke dag ben ik best wel moe, maar het geeft zo veel voldoening dat ik er de volgende dag weer met voldoende energie tegenaan kan!Meer berichten